Gebruiksaanwijzing / extra info

Geachte klant,                                              

Bedankt voor uw aankoop van onze Slrp waterfilter kan!

Naast de uitgebreide handleiding ingesloten in de verpakking van uw Slrp waterfilter kan en de informatie op onze website www.slrp.be, sommen we hierna graag nog even een aantal belangrijke aandachtspunten op voor een correct gebruik:

* Dompel de filter voor het gebruik onder in een kommetje koud water gedurende ongeveer 15 minuten.

* Plaats de filter vervolgens onderaan in het reservoir door deze heel stevig aan te drukken, zodat er geen water langs de filter naar beneden kan lopen. Neem hiervoor het reservoir uit de kan en plaats vervolgens de waterfilter in het reservoir. Plaats één hand onderaan rond de opening en de andere hand boven op de filter. Op die manier zijn uw handen dicht bij elkaar met de filter er tussen. Zo kan je uw kracht het best doseren zodat je hem makkelijker op zijn plaats kan vastduwen.

* Laat de filter een paar keer doorlopen zodat alle losse stofdeeltjes (actieve kool) opgelost en weg zijn, tot dat het water helemaal helder is van kleur. Dit proces kan even duren.

* Stel de tijdsindicator in (zie uitgebreide handleiding). De filter is nu klaar voor gebruik.

*  U zult merken dat het water heel langzaam door de filter gaat. Dat is normaal, want daarin schuilt net de kracht van deze filter, nl. hij zet de mineralen in het water langzaam vrij waardoor de pH van het water gaat stijgen.

* Uitzonderlijk kan de filter verstoppen door korreltjes die onderaan in de filter vastzitten. Klop in dat geval een paar keer met de filter. Daarna zou het probleem opgelost moeten zijn.

*Vermijd uitdroging van de filter door (voorbeeld iedere avond voor het slapengaan) bij te vullen tot net boven de filter of hem helemaal op te vullen.

* Wij adviseren om de filter tijdig te vervangen (om de 2 à 3 maanden) om zeker te zijn van een goede kwaliteit van uw drinkwater. U kunt daarvoor best de tijdsindicator correct gebruiken.

* Na verloop van tijd kan het zijn dat het water een beetje troebel lijkt. Dit zijn restanten van de mineralen die onderaan in de kan achterblijven. Was de kan (niet de filter!) af met een zachte zeep en hij is weer helemaal als nieuw voor gebruik.

* Mogelijks ontstaat er na verloop van tijd een 'vacuümfenomeen' waardoor het water uit de reservoir niet helemaal meer doorloopt. Laat de kan zonder het deksel gedurende een aantal uren openstaan. Giet het water weg en laat de kan vervolgens een aantal keer na elkaar volledig doorlopen zonder deksel. Normaal zou het probleem nadien met (gesloten) deksel moeten verdwijnen. Indien niet beter is uw filter mogelijks aan vervangen toe.


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten